mask

Menu

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu. Serwujemy rozmaite posiłki zarówno mięsne, jak i wegetariańskie. Polecamy pyszne sałaty, które przygotowujemy ze świeżych i sezonowych warzyw. Dodatki sprawiają, że posiłek będzie syty i przede wszystkim zdrowy. Serwujemy tradycyjne zupy. Dużą popularnością cieszy się rosół z makaronem, krem z pomidorów oraz żurek po staropolsku. My z całego serca polecamy grzybową z grzankami. Warto spróbować dań z wieprzowiną, drobiem i wołowiną. Na przystawkę przed daniem głównym polecamy schab nadziewany śliwką, morelą i suszonymi pomidorami, roladę z indyka faszerowaną bakaliami pod malagą, a także tortillę z kurczakiem, warzywami i twarożkiem ziołowym. Zapraszamy!

 

Sałatki:

  • Grecka
  • Marynarska
  • Wiosenna
  • Warzywna tradycyjna
  • Gyros
  • Cezar z krewetkami lub kurczakiem
  • Capreze
  • Sałatka z kurczaka z ananasem kukurydzą
  • Sałatka z tuńczyka z kuskusem ,papryką i oliwkami
  • Sałatka szwajcarska z serem ,trio paprykowym i szynką.
  • Tatar z łososia
  • Ceviche z łososia
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwona fasola
  • Sałatka Gospodarza z ziemniakami i kiełbasą

Zupy:

  • Rosół z makaronem(kurczak, kaczka)
  • Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
  • Serowa z klopsikami i szczypiorkiem
  • Pieczarkowa z makaronem
  • Barszcz ukraiński
  • Grzybowa z grzankami
  • Krupnik na wędzonce
  • Żurek po staropolsku
  • Barszcz czysty z pasztecikiem
  • Pikantna zupa gulaszowa

Dania mięsne

Wieprzowina:

  • Schab tradycyjny
  • Kieszonki wieprzowe z pieczarkami
  • Schab pieczony w sosie własnym
  • Roladki wieprzowe z szynka i serem
  • Roladki wieprzowe z pieczarkami
  • Karkowka w sosie własnym
  • Karkowka po myśliwsku
  • Poledwiczka w sosie smietanowym z zielonym pieprzem
  • Zraz wieprzowy po kaszubsku z pieczarkami
  • Zeberka pieczone w miodzie lub BBQ
  • Zeberka duszone w kiszonej kapuście
  • Golonka po bawarsku
  • Golonka duszona w kapuście
  • Biała kiełbasa pieczona z cebula

 

Wołowina:

  • Zraziki wołowe
  • Bitki wołowe w sosie grzybowym
  • Wołowina po żydowsku
  • Sztufada wołowa
  • Boeuf Stroganow

 

Drób:

  • Piers w chrupiącej panierce
  • Piers z warzywami w sosie pomidorowym
  • Kiszonka drobiowa  z pieczarkami
  • Piers panierowana w platkach kukurydzianych lub migdałach
  • Udko faszerowane
  • Udko pieczone
  • Skrzydełka w pikantnym ciescie lub ciescie piwnym
  • Szaszłyk
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą
  • Rolada z warzywami
  • Kotlet drobiowy w formie koperty serem i szynką
  • Kotlet chłopski ze schabu z bekonem
  • De volaille z masłem i pietruszka
  • De volaille z serem/pieczarkami/masłem
  • Frykasy
  • Kaczka pieczona w całości z jabłkami
  • Kurczak z rozna

 

*POLECAMY PIECZONĄ SZYNKĘ W CAŁOŚCI ORAZ PROSIAKA FASZEROWANEGO KASZĄ I PODROBAMI LUB FARSZEM MIĘSNYM.


Ryby:

Dania z ryby na gorąco podane w postaci fileta.

 

  • Łosoś w ciescie francuskim
  • Sola podana na szpinaku
  • Dorsz po kaszubsku
  • Karas zapiekany w porach
  • Sandacz po Polsku
  • Szczupak w sosie rakowym
  • Karp z sosem cebulowo pieczarkowym
  • Dorada z sosem curry
  • Roladki z pstrąga z sosem cytrynowym
  • Łosos zapiekany z serem camembert, sosem Holenderskim

 

*POLECAMY RYBY FASZEROWANE W CAŁOŚCI (łosoś, szczupak,  pstrąg, sandacz, jesiotr)|

Zakąski Zimne:

  • Schab nadziewany śliwką ,morelą i suszonymi pomidorami
  • Majoneziki z kurczaka
  • Galantyna z kurczaka w galarecie
  • Kaczka faszerowana wątróbką i żurawiną
  • Rolada z indyka faszerowana bakaliami pod malagą
  • Pasztet królewski w osłonce z wędzonego bekonu
  • Szparagi w szynce
  • Rolada ze świeżego boczku chrzanu i zielonego pieprzu
  • Pstrąg na jarzynach w galarecie
  • Łosoś w galarecie
  • Tortilla z kurczakiem, warzywami i twarożkiem ziołowym
  • Roladka z indyka z owocami w maladze
  • Terina z kurczakiem i paluszkami surimi
  • Terina z łososia z szyjkami rakowymi
  • Ptysie z musem łososiowym i kawiorem czerwonym lub czarnym
  • Volewant z pasta rybną lub pasta z grzybów leśnych

 

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij 'Zgadzam się', aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.