Menu
Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu. Serwujemy rozmaite posiłki zarówno mięsne, jak i wegetariańskie. Polecamy pyszne sałaty, które przygotowujemy ze świeżych i sezonowych warzyw. Dodatki sprawiają, że posiłek będzie syty i przede wszystkim zdrowy. Serwujemy tradycyjne zupy. Dużą popularnością cieszy się rosół z makaronem, krem z pomidorów oraz żurek po staropolsku. My z całego serca polecamy grzybową z grzankami. Warto spróbować dań z wieprzowiną, drobiem i wołowiną. Na przystawkę przed daniem głównym polecamy schab nadziewany śliwką, morelą i suszonymi pomidorami, roladę z indyka faszerowaną bakaliami pod malagą, a także tortillę z kurczakiem, warzywami i twarożkiem ziołowym. Zapraszamy!
Sałatki:
- Grecka
- Marynarska
- Wiosenna
- Warzywna tradycyjna
- Gyros
- Cezar z krewetkami lub kurczakiem
- Capreze
- Sałatka z kurczaka z ananasem kukurydzą
- Sałatka z tuńczyka z kuskusem ,papryką i oliwkami
- Sałatka szwajcarska z serem ,trio paprykowym i szynką.
- Tatar z łososia
- Ceviche z łososia
- Sałatka śledziowa z ziemniakami i czerwona fasola
- Sałatka Gospodarza z ziemniakami i kiełbasą
Zupy:
- Rosół z makaronem(kurczak, kaczka)
- Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
- Serowa z klopsikami i szczypiorkiem
- Pieczarkowa z makaronem
- Barszcz ukraiński
- Grzybowa z grzankami
- Krupnik na wędzonce
- Żurek po staropolsku
- Barszcz czysty z pasztecikiem
- Pikantna zupa gulaszowa
Dania mięsne
Wieprzowina:
- Schab tradycyjny
- Kieszonki wieprzowe z pieczarkami
- Schab pieczony w sosie własnym
- Roladki wieprzowe z szynka i serem
- Roladki wieprzowe z pieczarkami
- Karkowka w sosie własnym
- Karkowka po myśliwsku
- Poledwiczka w sosie smietanowym z zielonym pieprzem
- Zraz wieprzowy po kaszubsku z pieczarkami
- Zeberka pieczone w miodzie lub BBQ
- Zeberka duszone w kiszonej kapuście
- Golonka po bawarsku
- Golonka duszona w kapuście
- Biała kiełbasa pieczona z cebula
Wołowina:
- Zraziki wołowe
- Bitki wołowe w sosie grzybowym
- Wołowina po żydowsku
- Sztufada wołowa
- Boeuf Stroganow
Drób:
- Piers w chrupiącej panierce
- Piers z warzywami w sosie pomidorowym
- Kiszonka drobiowa z pieczarkami
- Piers panierowana w platkach kukurydzianych lub migdałach
- Udko faszerowane
- Udko pieczone
- Skrzydełka w pikantnym ciescie lub ciescie piwnym
- Szaszłyk
- Roladka drobiowa ze szpinakiem i fetą
- Rolada z warzywami
- Kotlet drobiowy w formie koperty serem i szynką
- Kotlet chłopski ze schabu z bekonem
- De volaille z masłem i pietruszka
- De volaille z serem/pieczarkami/masłem
- Frykasy
- Kaczka pieczona w całości z jabłkami
- Kurczak z rozna
*POLECAMY PIECZONĄ SZYNKĘ W CAŁOŚCI ORAZ PROSIAKA FASZEROWANEGO KASZĄ I PODROBAMI LUB FARSZEM MIĘSNYM.
Ryby:
Dania z ryby na gorąco podane w postaci fileta.
- Łosoś w ciescie francuskim
- Sola podana na szpinaku
- Dorsz po kaszubsku
- Karas zapiekany w porach
- Sandacz po Polsku
- Szczupak w sosie rakowym
- Karp z sosem cebulowo pieczarkowym
- Dorada z sosem curry
- Roladki z pstrąga z sosem cytrynowym
- Łosos zapiekany z serem camembert, sosem Holenderskim
*POLECAMY RYBY FASZEROWANE W CAŁOŚCI (łosoś, szczupak, pstrąg, sandacz, jesiotr)|
Zakąski Zimne:
- Schab nadziewany śliwką ,morelą i suszonymi pomidorami
- Majoneziki z kurczaka
- Galantyna z kurczaka w galarecie
- Kaczka faszerowana wątróbką i żurawiną
- Rolada z indyka faszerowana bakaliami pod malagą
- Pasztet królewski w osłonce z wędzonego bekonu
- Szparagi w szynce
- Rolada ze świeżego boczku chrzanu i zielonego pieprzu
- Pstrąg na jarzynach w galarecie
- Łosoś w galarecie
- Tortilla z kurczakiem, warzywami i twarożkiem ziołowym
- Roladka z indyka z owocami w maladze
- Terina z kurczakiem i paluszkami surimi
- Terina z łososia z szyjkami rakowymi
- Ptysie z musem łososiowym i kawiorem czerwonym lub czarnym
- Volewant z pasta rybną lub pasta z grzybów leśnych